wachtwoord vergeten?

Handelsnaamperikelen simpel geregeld
2-6-2010

Eťn van onze cliŽnten werd door een ander bedrijf beticht, dat hij gebruik zou maken van een handelsnaam waar de ander een ouder recht op zou hebben. Hoewel wij samen met de cliŽnt probeerden een rechtszaak te voorkomen, vond het andere bedrijf (of diens advocaat) het blijkbaar toch noodzakelijk om te gaan procederen. Daarbij werd een verbod op het voeren van de handelsnaam verlangd en vergoeding van de volledige proceskosten.
 
Tijdens de zitting werd uiteindelijk toch overeenstemming bereikt tussen partijen over een minnelijke regeling. De handelsnaam zou door geen van beide partijen nog gebruikt gaan worden. Wel kreeg onze cliŽnt het recht om de handelsnaam in het Handelsregister ingeschreven te houden om te voorkomen dat weer een ander bedrijf onder dezelfde handelsnaam zou gaan opereren. De kosten van rechtsbijstand nam ieder van de partijen voor zijn eigen rekening.

Al met al een praktische oplossing, maar het was natuurlijk beter geweest als het andere bedrijf voor overleg in plaats van voor een procedure had gekozen.terug
 
Designed & Programmed by Interactive Studios